ניהול תכנים באתר וורדפרס – עמודים, קטגוריות ופוסטים

מה ההבדל בין פוסטים ועמודים בוורדפרס

לעתים קרובות משתמשים מתחילים בוורדפרס מתבלבלים בין פוסטים ודפים.
כברירת מחדל, וורדפרס מגיע עם שני סוגי תוכן: פוסטים ודפים. בתור משתמשים מתחילים, ייתכן שתתהו מה ההבדל ביניהם? “נראה שיש שדות דומים בפנל הניהול של האתר”. “נראה שזה נראה אותו באתר”. “למה אני צריך את שניהם?” “מתי עלי להשתמש בפוסטים? מתי עלי להשתמש בדפים?” במאמר זה, נסביר את ההבדל בין פוסטים לדפים בוורדפרס.

פוסטים

אם תשתמשו בוורדפרס כבלוג, אזי בסופו של דבר תמצאו את עצמכם משתמשים בפוסטים עבור רוב התוכן של האתר שלכם. פוסטים הן רשומות תוכן המפורסמות בסדר כרונולוגי הפוך בדף הבית של הבלוג שלכם.
בשל הסדר כרונולוגי ההפוך, הפוסטים שלכם נועדו להיות מבוססי זמן ותאריך. פוסטים ישנים יותר מאוחסנים בארכיון לפי חודש ושנה. ככל שהפוסט ותיק יותר, כך המשתמש צריך לחפור עמוק יותר כדי למצוא אותו.
יש לכם אפשרות לארגן את הפוסטים שלכם על סמך קטגוריות ותגים.

בגלל שהפוסטים בוורדפרס מתפרסמים כאשר יש חשיבות לזמן ולתאריך של הפרסום , הם מאוגדים באמצעות הזנות RSS. זה מאפשר לקוראים שלכם לקבל הודעה על העדכון האחרון באמצעות הזנות RSS.
בלוגרים יכולים להשתמש בהזנות RSS כדי לספק שידורי דוא”ל באמצעות שירותים כמו Aweber או MailChimp. תוכלו ליצור עלון יומי ושבועי עבור הקהל שלכם כדי שיוכל להירשם כמנוי.
האופי המאוד ייחודי לפוסטים – של התלות במועד פרסומם , גורם להם להיות חברתיים מאוד. תוכל להשתמש באחד מהתוספים הנפוצים לשיתוף חברתי כדי לאפשר למשתמשים שלכם לשתף את הפוסטים שלכם ברשתות חברתיות כמו Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn וכו ‘.
פוסטים מעודדים שיחה. יש להם תכונה מובנית המאפשרת למשתמשים להגיב על נושא מסוים (תבובות עם כמה דרגות של שירשור).
ניתן לעבור אל ה’הגדרות’ שלכם (תחת עמוד המינהלה – ‘דיון’) כדי לבטל תגובות על פוסטים ישנים יותר, אם תרצה.

דפים

דפים נועדו להיות עמודי מידע סטטיים, עם תכנים “קבועים” – דוגמה לסוגי תכנים אופיניים בעמודי האתר שלכם: אודות החברה, מדיניות הפרטיות של החברה, כתב ויתור משפטי וכו’ …

הדפים הם אלמנטים “קבועים”. כלומר, הדפים שלכם אינם עומדים לפוג. ברור שתרצו (ותוכלו) לעדכן את תכני העמודים, אבל רוב הסיכויים שלא תצטרכו ליצור דפים על בסיס קבוע לאחר יצירת התכנים הראשוניים באתר, דפיכם גם אינם קשורים לזמן או תאריך מסויים והם אינם כלולים בהזנות RSS שלך כברירת מחדל.
דפים אינם מיועדים או אמורים להיות חברתיים ברוב המקרים ולכן אינם כוללים לחצני שיתוף חברתי או הערות.

אינכם רוצים שמשתמשים יגיבו על דף הקשר שלכם, או על דף כתבי ויתור משפטיים. בדיוק כמו שברוב המקרים אתם כנראה לא רוצה שאחרים יצייצו בדף מדיניות הפרטיות שלכם.

שלא כמו הודעות, דפים הם הירארכיים מטבעם. לדוגמה, תוכלו להגדיר דפי משנה בתוך דף. תכונה זו מאפשרת לך לארגן את הדפים שלך יחד, ואף להקצות להם תבנית מותאמת אישית.

וורדפרס כברירת מחדל מגיע עם תכונה המאפשרת לך ליצור תבניות דף מותאמות אישית באמצעות ערכת הנושא שלך. זה מאפשר למפתחים להתאים אישית את המראה של כל דף בעת הצורך. ברוב הנושאים, הפוסטים והדפים נראים אותו הדבר. אבל כאשר תשתמש בדפים באתרכם כדי ליצור דף נחיתה, או דף גלריה, דף עם תבנית מותאמת במיוחד תהיה שימושית מאוד.

לדפים יש גם תכונת ארכיון זו שנקראת “סידור” המאפשר לכם להתאים אישית את סדר הדפים על ידי הקצאת ערך מספרי.
תכונה זו ניתנת להרחבה על ידי תוספים כמו “Simple Page Ordering” ( סידור עמודים פשוט ) המאפשר לכם לגרור ולשחרר את סידור הדפים.

פוסטים לעומת דפים (הבדלים עיקריים)

להבדלים המצויינים ברשימה להלן בהחלט יש חריגים. ניתן להשתמש בפלאגין או בקטעי קוד כדי להרחיב את הפונקציונליות של שני סוגי התוכן. להלן רשימת ההבדלים העיקריים כברירת מחדל.

  • פוסטים מיועדים לתכנים בסגנון חדשותי (למשל: פרסומים / עדכונים / חדשות / הרצאות ) לעומת דפים המיועדים לתכנים קבועים.
  • לפוסטים יש יכולות חברתיות מובנות ולדפים אין.
  • פוסטים ניתן לסווג (קטגורית) ואילו דפים מסודרים היררכית.
  • פוסטים כלולים ב- RSS feed ואילו דפים לא.
  • לדפים יש תכונת תבנית מותאמת אישית לעומת פוסטים שלא (למרות שניתן לעשות זאת בעזרת תכנות או פלאגינים: כמו למשל פוסטים הנראים ומתנהגים שונה בקטגוריות שונות).

שאלות נפוצות

כמה פוסטים ו / או דפים יכולים להיות לי באתר ?

אתרכם יכול להכיל כמה פוסטים ו/או דפים שאתם רוצים. אין הגבלה על מספר הפוסטים או הדפים שניתן ליצור.

האם יש יתרונות SEO לעמודים או לפוסטים ?

מנועי חיפוש אוהבים תוכן מאורגן. תוכן קבוע נחשב חשוב יותר עם זאת יש חשיבות רבה לתכנים עדכניים יותר המתעדכנים על בסיס קבוע.
בקיצור, ייתכן שיש הבדל, אבל בתור מתחילים אינכם צריכים לדאוג בקשר לזה. התמקדו בהפיכת האתר שלכם למאורגן עבור המשתמש.

מהן בדיוק קטגוריות פוסטים ?

ניתן לאגד מספר פוסטים תחת קטגוריה משותפת ואף לבנות מבנה היררכי של קטגריות לפוסטים ולאחר מכן לתת מראה ואפילו פונקציונליות שונה לקטגוריות השונות (בעזרת הרחבות קוד ו/או פלאגינים).
ניתן לשייך פוסט ליותר מקטגוריה אחת.
ניתן לתת לפוסט תאריך פרסום עתידי ובכך ליצור פרסומים “מתוזמנים” ..



« חזרה אל מאגר המידע