הוראות שימוש בסיסיות בוורדפרס

לפניכם הוראות שימוש בסיסיות בוורדפרס (עבור התמצאות מהירה בלבד).
היות וניתן לשלב בוורדפרס תוספים (פלאגינים) המשנים את מראה/התנהגות המערכת, הוראות אלו הן בסיסיות בלבד ולא מתייחסות לאפשרות שבאתרכם הותקנו פלאגינים שכאלה.

  1. כיצד מגיעים למינהלת האתר?
  2. כתיבת פוסט בוורדפרס
  3. יצירת עמודים בוורדפרס
  4. כיצד יוצרים קטגוריה בוורדפרס?
  5. ניהול תגובות בוורדפרס?
  6. ניהול תפריטים בוורדפרס?

כניסה למינהלה

כיצד מגיעים למינהלת האתר

בהנחה שאתרכם מותקן ועובד, תוכלו להיכנס למינהלת האתר ולעדכן תכנים באתרכם, משם תוכלו לעדכן תכני עמודים קיימים, ליצור עמודים חדשים, לשלוח פוסטים (תכנים מתחלפים באתר, למשל חדשות או “אירועים”) וכן לנהל את הקטגוריות אליהן ישויכו אותם פוסטים.
מבלד פעולות בסיסיות אלו, ניתן לבצע ממינהלת המערכת פעולות רבות, כגון החלפת התבנית הגרפית של אתרכם, הספת טפסים לעמודים באתרכם, ניהול משתמשים כולל סיווגם בקבוצות משתמשים ומן הרשאות כתיבה/קריאה וכו’, ועוד…
לשם כניסה אל מינהלת האתר, הקלידו את הכתובת הזו בשורת הכתובת של הדפדפן שלכם:
http://www.yourdomainname.com/wp-admin/
כמובן שיש צורך להחליף את yourdomainname בכתובת הדומיין האמיתי שלכם

כתיבת פוסט בוורדפרס

כתיבת פוסטים ועמודים היא פעילות הליבה של וורדפרס. תוכלו להתחיל להתנסות בכך ע”י לחיצה על כפתור ה-“פוסט חדש” הממוקם בתפריט ה”פוסטים”:
כעת ייפתח עבורכם מסך יצירת הפוסטים (אותו מסך עדכון תקבלו גם אם תרצו לעדכן תוכן פוסט קיים).
תוכלו לשלב בפוסטים תכנים של טקסט עשיר, עם תמונות, סרטוני וידאו, ועוד, על האפשרויות השונות נרחיב בעמוד אחר, כאשר תסיימו עם התוכן, תוכלו לפרסם את הפוסט ע”י לחיצה על כפתור “לפרסם” /
אם אתם מעדיפים שהפוסט החדש לא יפורסם מיידית באתר, או שישמש כטיוטה, ראו אפשרויות מעל לכפתור ה”לפרסם”.
כמו כן מומלץ לשייך את הפוסט לקטגוריות, ואז ניתן יהיה לקבץ פוסטים מאותה הקטגוריה בעמודים מסויימים באתרכם.

יצירת עמודים בוורדפרס

יצירת עמודים בוורדפרס דומה מאד ליצירת פוסטים, לשם כך יש ללחוץ על כפתור “עמוד חדש” הממוקם בתפריט ה”עמודים”. כאשר התוכן שכתבתם בעמוד יהיה מוכן, לחצו על כפתור “לפרסם” בצד שמאל של המסך.

יצירת קטגוריות בוורדפרס


כמו שצויין כבר למעלה, ניתן ומומלץ לשייך פוסטים לקטגוריות, ואז ניתן יהיה לקבץ פוסטים מאותה הקטגוריה בעמודים מסויימים באתרכם.
עם הקמת האתר נוצרת אוטומטית קטגורית ‘כללי’, כאשר נמצאים במסך יצירת/עריכת פוסט ניתן להוסיף קטגוריה בחלק השמאלי של המסך, באיזור הקטגוריות (כמו בתמונה שמשמאל)
אם נבחר “קטגוריות” בתפריט הפוסטים הימני של המערכת, ייפתח לנו חלון שבו אנו יכולים לכתוב את שם הקטגוריה החדשה ולבחור את הסדר ההיררכי שלה:

קטגוריות בוורדפרס

ניהול תגובות בוורדפרס?

היות ומערכת וורדפרס נועדה להיות מערכת בלוגים ביסודה, יכולת ניהול התגובות שלה חזקה, ברוב המקרים בהם תותקן המערכת באתרכם, כל נושא ה”תגובות” שלה לא ייראה באתר, אולם, מצורף הסבר לשם ידיעה כללית :


לדף ניהול תגובות ניתן להגיע דרך תפריט “תגובות” . מתוך דף זה ניתן להגיע לניהול פח התגובת וניהול תגובות הספאם. באיזור זה ניתן:
  • לראות את התגובות הקיימות לפוסטים/עמודים באתר שאינן ספאם או בפח.
  • לערוך תגובות קיימות
  • לסמן תגובה כספאם או להעביר אותה לפח.
משתמשים עם הרשאות ניהול תוכן מוגבלות (לפי קבוצות המשתמשים והרשאותיהן) יוכלו לנהל מתוך הדף הזה רק תגובות לתוכן אותו מותר להם לערוך. תגובות אחרות עדיין יוצגו, אך ללא כל אפשרות ניהול ועריכה.

ניהול תפריטים בוורדפרס



אל דף ניהול התפריטים מגיעים ע”י לחיצה על “תפריטים” שתחת קטגוריית ה”עיצוב”.
בהסבר זה אנחנו מניחים כמובן שכל התפריטים באתרכם הוגדרו כהלכה בעת הקמת האתר ולכן מוסבר כאן ההגיון העמוד מאחורי התניהול התפריטים והשימוש בהם (ללא הסבר על יצירת תפריטים חדשים).
הגדרת התפריט הפעיל לעבודה
באתר וורדפרס יכולים להיות כמה תפריטים, ואת כולם ניתן לנהל בדיוק מאותו עמוד מינהלה:
על פי רוב באתרכם ישולב תפריט אחד, לכל היותר שניים.
על מנת לעדכן תפריט , יש בראש וראשונה לבחור את התפריט עליו רוצים לבצע פעולות:
בחרו את התפריט לעבודה
כעת אנחנו יכולים להוסיף ולעדכן אלמנטים בתפריט אותו בחרתם, וע”י כך בעצם לשלבם באתר.
שילוב אלמנטים שונים בתפריט
ישנם 3 סוגים של אלמנטים שניתן לשלב בתפריטים של וורדפרס: קישורים, עמודים, קטגוריות.
נעבור עליהם בקצרה ולאחר מכן נסביר כיצד לשלבם באתר. את “הבלוקים” המאפשרים לשלב אלמנטים אלו אנו נראה בצידו הימני של מסך התפריטים, בדיוק מתחת לקוביה בה מגדירים את מיקום התפריט באתר.
קישורים: הכנסת קישור אבסולוטי (פנימי או חיצוני לאתר) לתפריט, פשוט להזין כתובת URL ואת שם הקישור ולשלבה ע”י לחיצה על “להוסיף לתפריט”.
עמודים: מאפשר לנו לבחור מבין העמודים שיצרנו באתר ולשלב אותם בקליק. פשוט נסמן ב V את העמוד\ים הרצוי\ים אותם אנחנו רוצים לשלב בתפריט ונלחץ על הכפתור הלבן “להוסיף לתפריט”.
קטגוריות: שהן הרי מעין ארכיון פוסטים, עמוד בו יופיעו פוסטים בסדר כרונולוגי, למשל: קטגוריית “בלוג” או “מאמרים” אותה אנחנו רוצים לשלב בתפריט. גם כאן, פשוט נסמן ב V את הקטגוריות אותם אנחנו רוצים להוסיף לתפריט ונלחץ על “להוסיף לתפריט”.
ניהול תפריטים בוורדפרס

יצירת היררכיה בתפריטים (תתי עמודים ותתי-תתי עמודים)
היררכיה מושגת על ידי גרירה של אלמנט, אל מתחת אלמנט אחר וקצת שמאלה


הוספת עמודים באופן אוטומטי לתפריט
טריק קטן שיכול לחסוך קצת התעסקות עם התפריטים בכל פעם שאתם מוסיפים עמוד חדש: כאשר אתם יוצרים תפריט חדש, תוכלו לראות תיבת סימון V בחלק העליון של המסך האומרת “להוסיף אוטומטית עמודים (מהרמה הראשונה)”, סימון של תיבה זו יגרום להוספה אוטומטית לתפריט של כל העמודים שתיצרו מעתה באתר.

« חזרה אל מאגר המידע